Ženska in moška oblačila

zenska-oblacilaZgodovina oblačenja je seveda zelo dolgo in pestra. Da ne bomo zakorakali pregloboko v zgodovino ženskih oblačil, si poglejmo, kakšna so bila ženska oblačila v prejšnjem stoletju. Na začetku stoletja, se pravi okoli leta 1900 so ženske nosile dolge obleke. V tistih časih ni bilo sprejemljivo, da bi ženske kazale svoje noge.

Od leta 1910 so ženske nosile skodrana krila, ki so bila zelo ozka in so imele ženske zaradi tega težave pri hoji. Že nekaj let kasneje je vojna vihra pripeljala v omare veliko bolj praktična ženska oblačila. Kot zanimivost naj omenimo, da je ga. Mary Phelps leta 1913 izumila sodoben nedrček, ko je uporabila dva robca, povezana s trakovi.

Revolucija v ženskih oblačilih se je zgodila leta 1925, ko so ženske začele nositi krila do kolen. V drugi polovici 20 let je bilo modno, da so ženske izgledale deško. Ker je bilo med II. svetovno vojno bilo potrebno varčevati z materialom, so bila krila krajša.

Kupujete ženska oblačila? Oglejte si stran shoptok.si na kateri boste našli prek 60.000 izdelkov iz številnih spletnih trgovin, ki ponujajo ženska oblačila kot so krila, bluze, hlače, obleke, superge, itd.

Moška oblačila

Moška oblačila so razdeljena na majice (kratki rokavi, dolgi rokavi, polo majice), na moške puloverje, jope, hoodije. Izbira blagovnih znamk je pestra, od cenovno ugodnejših do tistih bolj prestižnih. Moška oblačila boste lahko izbirali na strani Shoptok.si po blagovnih znamkah kot so Adidas, Napapirji, Jack & Jones, Calvin Klein, Tommy Hilfinger.

Na omenjeni spletni strani, ki združuje ponudbo številnih spletnih trgovin, ki ponujajo moška oblačila, boste lahko pregledovali ponudbo in primerjali cene tudi za moške hlače in kavbojke, moške kratke hlače, moške srajce, katerih cene se začnejo pri okoli 15€ in segajo vse tja do 200 €. Shoptok.si bo pravi naslov tudi za vse poslovneže, ki jih zanimajo suknjiči in obleke. Za moški suknjič bo potrebno odšteti slabih 50 eur. Najdražji suknjič pa je tisti od blagovne znamke Michael Kors, ki stane 390 €.