Plinske peči

plinska pečV kolikor potrebujete za ogrevanje vašega stanovanja plinske peči, vam priporočamo obisk spletne strani energopanel.com. Med široko ponudbo peči za plin boste lahko izbirali med priznanimi blagovnimi znamkami kot so Bosch, Viessman, Vaillant in Daikin.  V podjetju Energopanel vam bodo njihovi strokovnjaki po brezplačnem ogledu vašega objekta svetovali glede pravilne izbire plinske peči.

Izračuni kažejo, da se vam investicija v nakup nove plinske peči povrne že v 3 letih. Kondenzacijske plinske peči imajo namreč odlične izkoristke, poleg tega pa zavzamejo najmanj prostora v primerjavi z ostalimi napravami za ogrevanje prostorov in sanitarne vode.

Pri nakupu plinske peči se morate seveda dogovoriti tudi za njeno montažo, saj je ne morete namestiti sami. Ker delujejo plinske peči, kot že njihov ime pove, na plin, morate imeti pred montažo peči zagotovljen priključek na plinovod. Kako močno plinsko peč boste izbrali je odvisno od površine, ki jo želite ogrevati, željene temperature, trenutne izolacije same stavbe in kvalitete vgrajenih oken. Pomembno je tudi vedeti kakšen tip ogrevanja boste uporabljali: stenski, talni ali s pomočjo radiatorjev. Pomembno je tudi vedeti kako se bodo odvajali škodljivi plini, ki so produkt ogrevanja in kam bo odtekal kondenzat, ki nastane pri ogrevanju s kondenzacijsko plinsko pečjo. Za namestitev plinske peči morate imeti tudi primeren prostor. Zaželjeno je, da ima ta prostor zagotovljeno prezračevanje, da je okoli peči dovolj prostora za kroženje zraka in da je možna montaža dimniške cevi. Vsekakor pa si s temi zadevami ne gre vnaprej preveč beliti lase, saj je veliko enostavneje, če naročite na brezplačen ogled strokovnjake, ki vam bodo prijazno svetovali in poiskali pravo rešitev za ogrevanje, ki ga potrebuje vaš objekt.

V kolikor se odločite za nakup plinske peči lahko še dodatno prihranite, saj vam lahko podjetju Energopanel (https://www.energopanel.com) uredijo tudi eko subvencijo in eko kredit pod ugodnimi finančnimi pogoji.