Kupujete kuhinjsko pomivalno korito?

Na katere stvari je potrebno pomisliti, ko kupujemo kuhinjsko korito? Izbira povsem novega pomivalnega kuhinjskega korita je naložba, ki bo zelo spremenila videz in funkcionalnost vaše kuhinje. Če želite zagotoviti uporabno kuhinjo z lepim videzom, boste morali veliko premisleka nameniti izbiri pravega materiala (granit, inox, pvc, aluminij), velikosti, obliki (ovalna, kvadratna, pravokotna, okrogla), ter načinu vgradnje. V nadaljevanju vam podajamo nekaj nasvetov kako izbrati kuhinjsko pomivalo korito, ki bo ustrezalo vašim željam in potrebam.

Pri nakupu kuhinjskih korit so kar zadeva materiala najpogosteje v uporabi inox pomivalna korita. Zadnje čase je opazen porast nakupov granitnih pomivalnih korit, ki so nekoliko dražja so pa tudi veliko bolj kvalitetna. Izbira materiala vpliva tudi na čiščenje pomivalnih korit. Nekateri materiali so namreč bolj abrazivni, na nekaterih se prej vidijo risi, na nekaterih se bolj nabirata maščoba in vodni kamen. Posledično se lahko nekatere umivalnike veliko lažje očisti od drugih. Nekateri materiale prenesejo tudi večjo temperaturo kar je še posebej pomembno, ko kupujemo kuhinjska korita za profesionalne kuhinje. Večna gospodinjstev se pri nakupu pomivalnega korita, odloči za investicijo v umivalnik iz nerjavečega jekla. Inox korita so običajno minimalistična in sodobnega izgleda, potrebujejo enostavno vzdrževanje oziroma čiščenje.

Pri izbiri velikosti pomivalnega korita si morate zastaviti nekaj vprašanj. Upoštevati morate seveda proračun, ki ga imate na voljo za nakup kuhinjskega korita. Običajno je tako, da večje kot je korito, višja je cena. Prav tako morate biti realni glede tega, koliko uporabljate umivalnik. Če niste navdušen kuhar in ne kuhate pogosto oziroma vsak dan, in v kolikor imate v gospodinjstvu manj kot 3 osebe, potem ne potrebujete velikega korita. Po drugi strani pa z velikostjo korita tudi ne gre pretiravati v primerih, ko je vaša kuhinja majhna, saj lahko preveliko korito pokvari celoten izgled takšne kuhinje. Da niti ne omenjamo, da boste ostali brez zadostne površine kuhinjskega pulta.