Italijanščina je privlačen in nezahteven jezik

Zakaj imajo nekateri ljudje raje določene jezike? Verjetno zato, ker lepo ter moderno zvenijo in se jih posledično tudi hitreje ter lažje naučijo. Italijanščina je zagotovo eden takih jezikov. V Sloveniji velja za priljubljen jezik, ki se ga učijo predvsem ob meji z Italiji. Učijo pa se ga tudi na večini slovenskih šol, kjer je v šolskem programu omenjen kot izbirni predmet. Za več informacij o tečajih italijanščine v Ljubljani in učenju italijanskega jezika obiščite naslov www.italijanscina.com.

Italijanščina je koristna tudi, če gremo v Trst
Italijani so znani po tem, da nočejo slišati prav za noben drug jezik kot pa samo za svojega. To je znano že od nekdaj in v današnjem času nas to kar preseneča. Tudi če se z njimi poskušamo sporazumevati v angleščini, se obnašajo tako, kot da bi prvič slišali ta svetovno znani jezik. Če gremo na območje Italije, na primer samo v Trst, bomo zelo hitro postali priljubljeni in všečni, če bomo znali govoriti italijansko. Italijani nas bodo tako hitro vzeli za svoje in se nam bodo docela posvetili.

Italijanščina v jezikovnih šolah
Tudi v jezikovnih šolah, ki jih je pri nas veliko, je italijanščina izjemno priljubljen jezik. Zanj se odločajo ljudje vseh generacij, zato nas ne preseneča dejstvo, da se na tečaj italijanščine vpisujejo tudi izjemno stari ljudje. Nekateri se vpišejo tja zaradi tega, ker bi pač radi znali še en jezik, spet druge tja sili potreba. Veliko ljudi se namreč preko spleta sreča s tujci in med njimi so tudi Italijani. Po spletu postanejo prijatelji. Ker želijo na prijatelje iz sosednje države napraviti vtis in se nekoč tudi srečati z njimi v živo, se odločijo naučiti nekaj najbolj osnovnih besed, ki jim lahko omogočajo osnovno komuniciranje v tem simpatičnem jeziku. Ker mnoge učenje italijanščine popolnoma prevzame, se ponavadi odločijo tudi za nadaljevalni tečaj, ki pa je že nekoliko bolj zahtevne narave.