Španščina nas lahko popelje do Barcelone

ucenje spanscineZnanje tujega jezika je v današnjem svetu zelo cenjeno. Z njim lahko potujemo po svetu in se sporazumevamo z ljudmi ali pa znanje izkoristimo v poslovne namene in z njim tudi lahko dobro zaslužimo. Na svetu je veliko različnih jezikov in nekateri so med bolj priljubljenimi. V zadnjem desetletju se je na naših tleh močno ukoreninila španščina oziroma njeno učenje. Zakaj je do tega prišlo, vam bomo zaupali v nadaljevanju. Za učenje španščine obiščite tečaj španskega jezika v Ljubljani.

Mediji so veliko pripomogli k temu
Se spomnite, ko so na naše televizijske ekrane prišle t. i. telenovele? Jezik, v katerem so bile predvajane, nam je najprej zvenel nekoliko tuje, vendar nam je zelo hitro prišel v uho in nekaj fraz smo se lahko naučili samo v nekaj dneh. Španščina je namreč pogost jezik telenovel. Gre za romanski jezik, ki je izjemno melodičen in nam zato lahko hitro postane simpatičen. Bolj kot angleščina ali pa nemščina, s katero smo se srečevali v šoli. Španščina pa nam je postala všeč tudi zaradi izjemnih igralcev in igralk, ki so nam bili všeč tako vizualno kot tudi karakterno.

Hitro na tečaj španščine in potem v Barcelono
Ker nam je torej španščina tako prirasla k srcu, smo si želeli, da bi se je naučili do te mere, da bi jo tudi sami govorili in ne samo razumeli nekaj ljubezenskih fraz. Odločili smo se za tečaj tega priljubljenega jezika. In potem smo lahko izbirali mes začetno španščino, nadaljevalno in višjo. Odločili smo se kar za začetno, četudi smo je nekaj že znali. Po nekaj urah učenja, pa smo imeli občutek, da lahko osvojimo ves svet, predvsem pa tistega, kjer govorijo španski jezik. Odločili smo se, da odpotujemo kar v Barcelono in tam preverimo, ali imamo dovolj znanja, da nekaj dni preživimo v tem čudovitem mestu in se lahko sporazumevamo z domačini brez sramu, da bi bil naš jezik slišan izkrivljen. In uspelo nam je. Danes obiskujemo že višjo raven, kjer znanje še poglabljamo.