Popolna nega obraza za vaš tip kože

Veste, kakšen tip kože imate? Preden se lotite nege in se spustite v boj proti gubicam, si morate odgovoriti na to na prvi pogled enostavno vprašanje. Le tako lahko svoji koži zagotovite pravilno in kakovostno nego. Sliši se zapleteno, a brez strahu – ni vam potrebno zapravljati denarja pri kozmetičarki, da bi ugotovili svoj tip kože, to lahko s preprostimi triki ugotovite kar v svoji domači kopalnici. Kaj morate najprej storiti? Najprej si temeljito očistite obraz, ga umijte z vodo in nežno obrišite z brisačo. Počakajte 30 minut, nato pa na cel obraz položite papirnato brisačko ali robček in dobro pritisnite. Na obrazu pustite eno minuto, zatem pa na dobri svetlobi preglejte rezultate. Potrebujete učinkovito kremo proti gubam , ki zares deluje?

Mastna koža
Ima brisačka po eni minuti po celi površini mastne madeže? To pomeni, da imate masten tip kože. Za mastno kožo je značilno prekomerno delovanje lojnic in izločanje sebuma, koži lastne maščobe, zaradi česa se koža mastno sveti. Na koži ni suhih predelov in je vidno mastna na čelu, nosu in licih. Izogibati se je potrebno izdelkom, ki vsebujejo olje, da se koža še dodatno ne zmasti. Pri mastni koži se gube počasneje razvijajo, zato se lahko z anti-age tretmaji prične nekoliko kasneje kot pri suhi koži. Ko se na koži pokažejo prvi znaki staranja, priporočamo uporabo anti-age kreme kot je krema proti gubicam Lux-Factor 4D, ki bo kožo zaščitila, ne bo pa je še dodatno zmastila.

Suha koža
Če na brisački ni mastnih sledi, potem imate suh tip kože. Za suho kožo je značilno zmanjšano izločanje loja, vsebuje pa tudi premajhno količino kožnih lipidov in je dovzetna za poškodbe kot so luščenje in razpokana koža. Koža je tako brez sijaja, pogosto je hrapava in se lušči, značilen je tudi občasen občutek »zategovanja« kože. Suha koža je hitreje nagnjena k nastanku gub kot ostali tipi kože, zato pride krema proti gubicam Lux-Factor 4D hitreje v poštev. Krema bo kožo nahranila, navlažila in upočasnila nastanek novih gubic.

Mešana koža
Mešana koža je najpogostejši tip kože. Mešan tip kože imate, če je na brisački ostal neenakomeren odtis oziroma odtis v obliki črke T. Za ta tip kože je značilno, da so določeni predeli na obrazu suhi, nekateri pa mastni. Največkrat je masten T-predel (čelo, nos in brada), povsod drugje pa je koža normalno do rahlo suha ali do rahlo mastna. Tudi temu tipu kože bo najbolje koristila krema proti gubicam Lux-Factor 4D, le sloj kreme prilagodite glede na suhost oziroma mastnost kože. To pomeni, da jo več nanesite po suhih in manj po mastnih predelih.