Kontaktna brusilka predstavlja nepogrešljiv stroj

Zagotovo velja, da je kontaktna brusilka v današnjem času postala povsem nepogrešljiv stroj in to v prav vsakem lesarskem obratu. Tako napravo mojstri namreč potrebujejo v več fazah obdelave. V ospredju so predvsem kalibriranje, priprava površine za lakiranje ali medfazno brušenje. Ravno zato pa je pomembno tudi, da je kontaktna brusilka izjemno natančna in zanesljiva. Na trgu se prodajajo brusilke za vse namene. Pri učinkovitem kalibriranju na primer pridejo v poštev vse kontaktne brusilke, ki imajo čvrsto konstrukcijo. Prav tako morajo vsebovati čvrste kalibrirane valje velikih premerov. Vzporedno s tem pa ne smejo manjkati niti dovolj močni motorji. Vse to izpolnjuje večina od brusilk.

Kontaktna brusilka s planetno glavo

Razred zase pa je vsekakor brusilka, ki ji je dodana planetna glava. Take glave so se uveljavile predvsem pri brušenju neravnih površin ter površin, ki imajo zaobljene robove. Brusni trakovi se lahko povsem prilagodijo neravnim površinam. V fazi priprave za lakiranje odlično zgladijo tudi še tako zelo ostre robove in posledično odstranijo tudi vlakna. To se ravno tako dogaja tudi pri medfaznem brušenju.

Sistemi pritisnih elementov v kontaktni brusilki

Kontaktna brusilka vsebuje tudi posebne sisteme pritisnih elementov. Ti imajo izjemno veliko prednosti, s katerimi se ponašajo. V prvi vrsti gre za povsem prosto gibljive potisne elemente, prav tako ni nobenih prečnih sil, ki bi obremenjevale cilindre.

Pri tem je v ospredju tudi mehanika, ki praktično ne terja nobenega vzdrževanja, kar nam prihrani veliko časa in tudi denarja. Med prednosti se šteje tudi izravnava toleranc do dveh milimetrov in tudi več. Pri tem gre tudi za hitro zamenljiv sistem za drsno oblogo ter ločeno nastavitev pritiska za notranji del in rob. Pomemben je tudi pritisk brušenja na vseh robovih in je individualno nastavljiv.

Spletna trgovina in kontaktna brusilka

Svetujemo vam, da se za nakup kontaktne brusilke pozanimate kar v spletni trgovini, ki prodaja take stroje. V njih boste lahko po najugodnejših cenah prišli do najkakovostnejših brusilk na trgu.