Dober upravnik stanovanjskih zgradb

Ker že nekaj let velja zakon, ki zapoveduje, da imajo vse večstanovanjske zgradbe z več kot osmimi posameznimi deli upravnika stavbe, iščejo novega upravnika zgolj tisti bloki, stolpnice in poslovni objekti, ki so na novo zgrajeni. Pri vseh ostalih pa govorimo v bistvu o zamenjavi obstoječega upravnika z drugim upravnikom. No, obstaja še en primer, da je potrebno poiskati novega upravnika in to kljub temu, da je objekt že imel upravnika. V kolikor potrebujete zanesljivega upravnika v Ljubljani, obiščite spletno stran podjetja SPL d.d.

Ta najbolj izrazit primer v Sloveniji, se je pred nekaj leti zgodil v Celju, kjer je največji upravnik šel v stečaj. In ne samo to, za seboj je upravnik Atrij pustil pravo pogorišče in neverjetno velike dolgove, lastnike stanovanj pa opeharil za vsa sredstva, ki so jih zbrali v rezervnih skladih, saj jih je vodstvo podjetja v celoti nenamensko porabila. Kam točno je izpuhtel ves denar bo pokazal šele sodni proces. Karkoli se bo na koncu izkazalo, neizpodbitno dejstvo je, da so lastniki stanovanj ostali brez sredstev, ki so jih več let plačevali v rezervne sklade.

Ker si takšnega upravnika ne želi imeti nihče, je izbira dobrega upravnika večstanovanjske stavbe še kako pomembna. Predlagamo vam, da se najprej pozanimajte kateri upravniki sploh pridejo v širši izbor. V prvi vrsti morate ugotoviti kateri upravniki sploh delujejo na vašem področju. Nato se pozanimajte o njihovih referencah, koliko objektov oskrbujejo, kako so stanovalci zadovoljni z njimi, ipd. Zelo pomembno je koliko vam bodo poleg vseh stroškov, ki jih bose plačevali na mesečni ravni poleg rezervnega sklada in rednih opravil, še dodatno zaračunavali in kako hitro se odzivajo na vaše predloge in kako zagotavljajo transparentnost pri pridobljenih ponudbah, ko se pogovarjamo o večjih investicijah. Sama resnost in profesionalnost upravnikov se velikokrat pokaže tudi v samem izgledu njihove spletne strani, informacijah, ki jih ponujajo na svojih straneh in tudi v dejstvu ali omogočajo dostop do zaprtih strani, kjer si lahko ob prijavi ogledate morebiti zgodovino vseh vaših računov z vsemi izvedenimi postavkami.